Wednesday, June 3, 2009

Τι προβλήματα δημιουργούν τα απορρίμματα;


Τι είναι τα αστικά οργανικά απορρίμματα;

Αστικά οργανικά απορρίματα είναι τα ζωικής και κυρίως φυτικής προέλευσης «σκουπίδια», τα οποία παράγονται στην κουζίνα, στους κήπους, σε εμπορικά υποστατικά ή άλλους τύπους αστικών υποστατικών και σε δημόσιους χώρους, τα οποία είναι εξ’ ολοκλήρου βιοαποικοδομήσιμα. Τα υπολείμματα φαγητών, κλαδέματα, φύλλα, χόρτα, γρασίδι είναι απορρίματα τα οποία είναι σε θέση να υποστούν αναερόβια ή αερόβια αποσύνθεση. Τα απορρίμματα αυτά μπορούν να μετατραπούν με τη δράση μικροοργανισμών σε ευεργετικό φυτόχωμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό και να επιστρέψουν στο χώμα ή να μετατραπούν σε καύσιμο (πράσινος άνθρακας) και να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ενέργειας, χωρίς να αφήνουν υπολείμματα που επιβαρύνουν το περιβάλλον.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ανακύκλωση:
Είναι η μια διαδικασία, μια αποτελεσματική μέθοδος για τη διαχείριση απορριμμάτων, η οποία μπορεί και πρέπει να θεωρείται ως μια διέξοδο στο τεράστιο πρόβλημα αυτό. Απορρίμματα στον κοινωνικό και οικονομικό κύκλο συλλέγονται, διαλογίζονται και επαναφέρονται στα αρχικά τους υλικά για την επαναχρησιμοποίηση τους. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται ανακύκλωση και αποτελεί σύγχρονη απαίτηση και αναπόσπαστο συστατικό της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Μερικά οργανικά βιοαποικοδομήσιμα απορρίμματα μπορούν να θεωρηθούν ως «καθαρά υλικά» αφού μπορούν να ανακυκλωθούν, περιορίζοντας την χρήση των πρώτων υλών παραγωγής τους. Το χαρτί, τα χαρτόνια, οι χάρτινες σακούλες, οι χάρτινες συσκευασίες, οι εφημερίδες και τα περιοδικά, μπορούν να διαχωριστούν, να επεξεργαστούν κατάλληλα και να ξαναγίνουν χαρτί. Αυτό ονομάζουμε ανακύκλωση χαρτιού. Το ίδιο μπορεί να γίνει με τα τεμάχια από ξύλο, ξύλινες συσκευασίες ή πριονίδια. Τα απορρίμματα αυτά μπορούν να διαχωριστούν ξεχωριστά για την παραγωγή άλλων προιόντων από ξύλο. Η ανακύκλωση του γυαλιού, του αλουμινίου, των υφασμάτων και του πλαστικού είναι εξίσου σημαντικά

No comments:

Post a Comment